top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Καλοκαιρινή γιορτή με τους 4 κύκλους ζωής!

Έγινε ενημέρωση: 11 Ιουν 2023

Τη φετινή χρονιά στο Νηπιαγωγείο μας υλοποιήσαμε το ευρωπαϊκό έργο eTwinning "Beebot discovers the life cycles", μέσα από το οποίο είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με τους 4 κύκλους ζωής, των ανθρώπων, των πιγκουίνων, των φυτών και της θαλάσσιας χελώνας και να επικεντρωθούμε σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά! Το έργο επιγραμματικά φαίνεται εδώ, και αναλυτικά στις αναρτήσεις των εργαστηρίων δεξιοτήτων (Ζω καλύτερα-Ευ Ζην, Δημιουργώ και Καινοτομώ, Φροντίζω το Περιβάλλον, Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ) καθώς ήταν απόλυτα συνδεδεμένο με αυτά.


Η γιορτή μας φυσικά δεν θα μπορούσε να μην συνδεθεί και αυτή με το έργο!


Γονείς, αδερφάκια, θείοι, θείες, παπούδες, γιαγιάδες και φυσικά τα παιδιά μας προσήλθαν στο χώρο του Νηπιαγωγείου για ένα απόγευμα πολύ διασκεδαστικό!

Η γιορτή μας ξεκινάει παρουσιάζοντας στους γονείς μας δύο αγγλικά τραγουδάκια που μάθαμε μέσα στη χρονιά, με την κυρία Μαρία που μας κάνει αγγλικά, το "Hello, hello, how are you?" αλλά και το "If you're happy and you know it"

Συνεχίζουμε και χωριζόμαστε σε ομαδούλες σύμφωνα με τους 4 κύκλους. Βγαίνουμε στη σκηνή με την ανάλογη μουσική και παραμένουμε εκεί δημιουργώντας τους κύκλους.

Κάθε ομαδούλα έχει έναν γρίφο για τους γονείς για τον ρόλο της και τον κύκλο που αντιπροσωπεύει...

Ακολουθούν τα ποιηματάκια μας ή πληροφορίες σχετικές με αυτά που αντιπροσωπεύουμε...

Η γιορτή συνεχίζεται με την απαραίτητη συμμετοχή των γονέων, αδελφών, γιαγιάδων, παππούδων στα διασκεδαστικά μας παιχνίδια. Κάθε ομαδούλα παιδιών έρχεται αντιμέτωπη με ένα μέλος της οικογένειάς της και όλοι μαζί γελάμε και περνάμε όμορφα!!


Ομάδα 🧍‍♀️🧍‍♂️

Κάθε μέλος της ομάδας, αφού διανύσει μια διαδρομή με εμπόδια, διαλέγει τυχαία ένα μπαλόνι, επιστρέφει πίσω με τον ίδιο τρόπο και σκάει το μπαλόνι. Μέσα στα μπαλόνια είναι κρυμμένες εικόνες συναισθημάτων (ζωγραφισμένες από τα παιδιά). Ποια ομάδα θα μαζέψει τις περισσότερες χαρούμενες φατσούλες;

Ομάδα 🐧

Περπατούν ως... πιγκουίνοι βεβαίως βεβαίως και ψαρεύουν με καλάμι ψαράκια από τη θαλασσίτσα. Ποια ομάδα θα μαζέψει τα περισσότερα ψαράκια;

Ομάδα 🌻

Σε διάφορα μέρη της αυλής μας είναι κρυμμένα τα μέρη του φυτού (ρίζες, βλαστός, φύλλα, γύρη, πέταλα). Οι ομάδες βρίσκουν τα μέρη του δικού τους φυτού (το οποίο ξεχωρίζει χρωματικά - κίτρινα και πράσινα) και τα κολλάνε στη δική τους ζωγραφιά. Ποια ομάδα θα συνθέσει πρώτη το φυτό της;

Ομάδα 🐢

Οι χελώνες διανύουν μια διαδρομή κολυμπώντας και κάνοντας ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε κώνους. Όταν φτάσουν στη θάλασσα διαλέγουν μία καρτέλα. Χωρίς να τη δουν επιστρέφουν πίσω με τον ίδιο τρόπο. Αν η καρτέλα είναι μέδουσα, την κολλάνε στη χελώνα τους, αν όμως είναι σακούλα, την αφήνουν στην άκρη. Ποια ομάδα θα ταΐσει τη θαλάσσια χελώνα της με τις περισσότερες μέδουσες;


Και επειδή μέσα στη χρονιά τα παιδιά στο ερώτημα "τι είναι τελικά η αγάπη;" κατέληξαν ότι "αγάπη είναι μια ζωγραφιά", η γιορτή κλείνει με το τραγούδι “Όπου υπάρχει αγάπη”. Ενώ ακούγεται το τραγούδι παιδιά και γονείς ζωγραφίζουν σε ένα μεγάλο χαρτί του μέτρου.


Και κάπου εδώ όλα τα ωραία τελειώνουν και στο τέλος μένει μια γλυκιά ανάμνηση...

Κρατήστε την λοιπόν βαθιά μέσα σας και .... τα ξαναλέμε από Σεπτέμβρη!!






19 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page