top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας - 23/3/23

Έγινε ενημέρωση: 27 Μαρ 2023

Η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας καθιερώθηκε το 1951 για να τιμήσει τη δημιουργία του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού στις 23 Μαρτίου 1950. Αυτός ο οργανισμός ανακοινώνει ένα σύνθημα για την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας κάθε χρόνο και αυτή η ημέρα γιορτάζεται σε όλες τις χώρες μέλη. (World Meteorological Day - Wikipedia)

Το φετινό σύνθημα "The future of weather, climate and water across generations, 23 March 2023", δηλ. "Το μέλλον του καιρού, του κλίματος και του νερού από γενιά σε γενιά".

Η επίσημη σελίδα της Ημέρας βρίσκεται εδώ.

Η δική μας προσέγγιση για την ημέρα αυτή ήρθε με τη δημιουργία κολλάζ!

Μετά την εμπειρία μας ως μικροί μετεωρολόγοι (όπως φαίνεται αναλυτικά και εδώ!), σαν γιορταστικό κλείσιμο, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα κολλάζ, γεμάτο με πλούσια χρώματα και διαφορετικά υλικά! Διαλέξαμε 4 καιρικά φαινόμενα που μας δείχνουν ότι η κλιματική αλλαγή βρίσκεται ήδη ανάμεσά μας! Τον ήλιο, που τελευταία καίει όλο και περισσότερο, τη βροχή, που δημιουργεί πλημμύρες, το χιόνι, που σιγά σιγά λιώνει και τον ανεμοστρόβιλο, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα συχνός και καταστροφικός! Συνθέσαμε τα καιρικά φαινόμενα με διάφορα υλικά: χιόνι❄️με λευκό γκοφρέ, ανεμοστρόβιλο 🌪️ με μαύρο, πορτοκαλί και μοβ γκοφρέ, ήλιο☀️με ζωηρά χαρτιά tissue και δροσερή βροχή🌧️ από ανακυκλωμένο χαρτί!

Πρωταγωνιστής ο ανεμοστρόβιλος, αφού κέρδισε τον περισσότερο ενθουσιασμό!




10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page