top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Η ώρα της Γης - Earth Hour 2022 - eTwinning Art Code


Ιστορία της Ώρας της Γης "Ξεκίνησε το 2007 από το WWF και τους εταίρους του ως μια συμβολική εκδήλωση στο Σίδνεϊ για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Η Ώρα της Γης είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα βάσης στον κόσμο για το περιβάλλον και πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου. Η Ώρα της Γης προσελκύει υποστηρικτές σε περισσότερες από 190 χώρες και περιοχές, όλοι αναλαμβάνοντας δράση για να εξασφαλίσουν ένα λαμπρότερο μέλλον για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Η Ώρα της Γης έχει επίσης ξεπεράσει πολύ τη συμβολική δράση της απενεργοποίησης - έχει γίνει καταλύτης για θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, οδηγώντας σε σημαντικές νομοθετικές αλλαγές που αξιοποιούν τη δύναμη των ανθρώπων και τη συλλογική δράση. Η Ώρα της Γης είναι ανοιχτού κώδικα και καλωσορίζουμε όλους, οποιονδήποτε, να συμμετάσχει και να συνεισφέρει στην αποστολή και τον αντίκτυπό μας."



Με το πρόγραμμα eTwinning Art Code την εβδομάδα πριν από την Ώρα της Γης, κάθε σχολείο επιλέγει την ημέρα και την ώρα που το βολεύει, σβήνει τα φώτα στην τάξη και διαβάζει ιστορίες για τη γη! Έτσι κάναμε λοιπόν...

Δηλώσαμε την συμμετοχή μας⤵

...σβήσαμε τα φώτα, βαλαμε και ένα σκούρο πανί από πάνω μας για περισσότερο σκοτάδι και διαβάσαμε όχι μία, αλλά δύο ιστορίες για το περιβάλλον! Μας άρεσε πολύ!


Οι συμμετοχές των εταίρων μας φαίνονται στο padlet🔽


23 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page