top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα - Europe Code Week

Έγινε ενημέρωση: 24 Οκτ 2022

Το σχολείο μας για πρώτη φορά φέτος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Αν και είναι η πρώτη μας φορά, εντούτοις συμμετέχουμε με τρεις δραστηριότητες σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις.

Η μία δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου eTwinning "Art Code" και αφορά σε δραστηριότητες κωδικοποίησης με QR codes που έχουν αναφορά στην τέχνη. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά θα οδηγηθούν στην τελική αφίσα της τάξης γνωρίζοντας καλύτερα τους συμμαθητές τους μέσα από το αρχικό γράμμα του ονόματος και qr codes. Οι δραστηριότητες της συμμαχίας θα ανέβουν εδώ


 

Η δεύτερη δραστηριότητα έχει τίτλο Crack the Code - Σπάσε τον Κώδικα. Πρόκειται για ζωγραφική εικόνας με μαύρο μαρκαδόρο σε ένα πλέγμα και κωδικοποίηση της στη συνέχεια με τη χρήση δυαδικού συστήματος (για κάθε μαύρο τετράγωνο χρησιμοποιούμε τον αριθμό 1 και για κάθε λευκό το 0). Έτσι, γράψαμε τον κώδικα κάθε σειράς. Στη συνέχεια σε ένα άλλο κενό φύλλο, γράψαμε μόνο τον κώδικα και ανεβάσαμε τη δραστηριότητα στο κοινόχρηστο padlet προκειμένου τα μέλη της συμμαχίας μας να "σπάσουν τον κώδικα" και να ανακαλύψουν την κρυμμένη εικόνα.

Εμείς καταφέραμε να σπάσουμε αρκετούς κώδικες και ανακαλύψαμε τις παρακάτω εικόνες


Ποιος μπορεί να σπάσει τον κώδικα και να ανακαλύψει τη δική μας κρυμμένη εικόνα;


 

Η τρίτη και τελευταία δραστηριότητα είναι το μουσικόγραμμα - music code! Τι είναι το μουσικόγραμμα; Είναι ένα concept που δημιουργήθηκε από τον παιδαγωγό Jos Wuytack για να μάθει παιδιά και νέους χωρίς μουσικές γνώσεις να ακούν κλασική μουσική. Είναι ένας τρόπος να φέρουμε τη μουσική πιο κοντά στα παιδιά, να την απολαύσουν και να την κατανοήσουν καλύτερα! Οι προσπάθειες της συμμαχίας θα φανούν εδώ.

Η δική μας προσπάθεια είναι βασισμένη στο "The Skatalan Logicofobism" του Pascal Comelade. Το ακούσαμε όλο και η μουσική του μας ταξίδεψε, αλλά δημιουργήσαμε κώδικα για ένα μικρό μέρος του από το 00:42 έως το 01:20!



Και επειδή είμαστε καταπληκτική ομάδα και περάσαμε υπέροχα όλες αυτές τις μέρες, μάθαμε τόσα πολλά και ανοίξαμε νέους ορίζοντες στη γνώση, πήραμε και βραβείο...



αλλά και αριστείο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή!!!👏👏👏





42 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page