top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Παίζουμε;

Έγινε ενημέρωση: 30 Ιαν 2020


Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς στο νηπιαγωγείο μας υλοποιήσαμε το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο "Παίζουμε;". Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στη θεματολογία της Αγωγής Υγείας - τα παιχνίδια ως μέσο προαγωγής της συναισθηματικής και ψυχικής υγείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μας έδωσε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε τη δανειστική βιβλιοθήκη μέσα από τα παιχνιδιάρικα βιβλία, να διασκεδάσουμε παίζοντας αποκριάτικα παιχνίδια, να γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου παίζοντας, να συμμετέχουμε στη σχολική εβδομάδα εθελοντισμού δημιουργώντας επιδαπέδια παιχνίδια στην αυλή, να παίξουμε πασχαλινά παιχνίδια, να παίξουμε και στο δημοτικό!

 

Η καλοκαιρινή μας γιορτή δε θα μπορούσε, λοιπόν, να μην είναι γεμάτη παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους!

Η πρόσκλησή μας, παιχνιδιάρικη και αυτή, έδινε τις λεπτομέρειες της γιορτής.

Θα τη βρείτε μέσα στο μπαλόνι!

Και η αφίσα μας στην εξώπορτα του σχολείου προσκαλούσε όποιον θέλει να συμμετέχει

στη γιορτή των παιχνιδιών!

Και όταν όλοι μαζευτήκαμε, τα παιχνίδια ξεκίνησαν...

1ο Παιχνίδι: “Βάλε καλάθι”

Προς έκπληξη όλων τη γιορτή μας την 'ανοίγουν' οι γονείς, οι οποίοι, αφού χωρίζονται σε δύο ομάδες, παίρνουν τη θέση τους στη γραμμή της αφετηρίας και ετοιμάζονται να γίνουν και αυτοί παιδιά! Δίπλα τους υπάρχει μία λεκάνη με νερόμπομπες. Κάθε γονιός με τη σειρά του παίρνει μία νερόμπομπα και, αφού διανύσει μια διαδρομή πηδώντας πάνω από τα τουβλάκια-εμπόδια, προσπαθεί να ρίξει τη νερόμπομπα μέσα στο καλάθι-απόχη. Νικήτρια η ομάδα που θα βάλει τα πιο πολλά καλάθια και θα σπάσει τις λιγότερες νερόμπομπες.

2ο Παιχνίδι: “Σκάσε το μπαλόνι”

Σειρά έχουν τα παιδιά, τα οποία χωρίζονται σε δύο ομάδες. Κάθε παίκτης πρέπει να διανύσει μια διαδρομή με το μπαλόνι ανάμεσα στα πόδια του (πηδώντας ή περπατώντας) και στο τέλος της διαδρομής να καθίσει πάνω στο μπαλόνι για να το σκάσει!

3ο Παιχνίδι: “Πρόσεχε μην πέσει”

Τα παιδιά είναι χωρισμένα σε δύο ομάδες. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να χτίσουν τον πιο ψηλό πύργο από τουβλάκια-ποτήρια. Κάθε παίκτης με τη σειρά του, αφού ακολουθήσει μια διαδρομή με εμπόδια παίρνει ένα “τουβλάκι” και το προσθέτει στον πύργο. Αν ο πύργος γκρεμιστεί, τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή. Νικήτρια η ομάδα που θα φτιάξει πρώτη τον πύργο της.

4ο Παιχνίδι: “Ρούφα το νερό”

Τα παιδιά και σε αυτό το παιχνίδι χωρίζονται σε δύο ομάδες. Κάθε ομάδα έχει μπροστά της μια λεκάνη γεμάτη χρωματιστό νερό και ένα σφουγγάρι (μεγάλο αυτοκινήτου). Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μεταφέρουν το νερό με το σφουγγάρι από τη γεμάτη λεκάνη στην άδεια, που βρίσκεται απέναντι τους. Νικήτρια η ομάδα που θα μαζέψει το πιο πολύ νερό.

5ο Παιχνίδι: “Έλα πιο κοντά”

Στο παιχνίδι αυτό οι γονείς και τα παιδιά είναι αντίπαλοι. Μία ομάδα είναι τα παιδιά και η άλλη ομάδα οι γονείς. Οι ομάδες είναι χωρισμένες σε ζευγάρια. Κάθε ζευγάρι πρέπει να διανύσει μία απόσταση έχοντας ένα τόπι ανάμεσα στις πλάτες τους. Σκοπός του παιχνιδιού να μην πέσει το τόπι κάτω. Όταν επιστρέψουν, δίνουν το τόπι στο επόμενο ζευγάρι.

6ο παιχνίδι: “ Καλή ψαριά”

Τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες. Κάθε παιδί με τη σειρά του τρέχει κρατώντας μία απόχη, ψαρεύει ένα ψάρι (υπάρχουν στην πισίνα-θάλασσα διαφόρων ειδών ψάρια αλλά και καράβια και άσχετα ζωάκια), επιστρέφει πίσω πάλι τρέχοντας, το προσθέτει στα δίχτυα της ομάδας του και δίνει την απόχη στον επόμενο. Νικήτρια η ομάδα με τα πιο πολλά ψάρια. Προσοχή ψαρεύουμε μόνο ψάρια!

7ο παιχνίδι: “Φύσα αεράκι, φύσα”

Τα παιδιά είναι πάλι χωρισμένα σε δύο ομάδες. Κάθε παιδί με τη σειρά του φυσάει το καραβάκι του με ένα καλαμάκι με σκοπό να το ρίξει στη λεκάνη με το νερό. Ποια ομάδα άραγε θα ρίξει πρώτη στη θάλασσα όλα της τα καραβάκια;

8ο Παιχνίδι: “Με παίρνεις στην πλάτη σου;”

Στο τελευταίο μας παιχνίδι παίζουν γονείς και παιδιά μαζί δημιουργώντας δύο ομάδες. Κάθε γονιός παίρνει το παιδί του στην πλάτη του, τρέχει, γράφει ένα γράμμα από το σύνθημα ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, επιστρέφει πίσω και δίνει τον μαρκαδόρο-σκυτάλη στο επόμενο ζευγάρι. Νικήτρια η ομάδα που θα γράψει πρώτη το σύνθημα.

Το σύνθημα για "Καλό Καλοκαίρι" δόθηκε και εμείς το καλωσορίζουμε με δύο καλοκαιρινά τραγούδια το "Καλοκαίρι μου μυρίζει" της Μαρίζας Κωχ και το "Γλυκό Καλοκαιράκι" της Γωγώς Αγγελοπούλου.

Και κάπως έτσι τελειώνει η καλοκαιρινή μας γιορτή και μαζί της η σχολική χρονιά.

Νικήτρια είναι η ομάδα της συμμετοχής, της προσπάθειας, του γέλιου, της χαράς,

της διασκέδασης...του παιχνιδιού!!!

Σας ευχόμαστε ένα

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

594 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page