top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Ζώα που κινδυνεύουν στη στεριά και στη θάλασσα / Γιορτή λήξης


Με την επιστροφή μας από τις διακοπές του Πάσχα ασχοληθήκαμε με κάποια από τα ζώα που κινδυνεύουν στη θάλασσα και στη στεριά. Συγκεκριμένα το ενδιαφέρον των παιδιών στράφηκε στη φώκια μονάχους μονάχους, στη χελώνα καρέτα καρέτα, στο δελφίνι, στο λύκο, στην καφέ αρκούδα και στο κρι κρι της Κρήτης!

Ψάξαμε πληροφορίες στο διαδίκτυο, έφεραν και τα παιδιά από το σπίτι τους, είδαμε βιντεάκια σχετικά, παίξαμε παιχνίδια, φτιάξαμε κατασκευές ατομικές και ομαδικές, μάθαμε για τις οργανώσεις που τα προστατεύουν κ.ά.

Η γιορτή μας δεν θα μπορούσε να αφορά σε άλλο θέμα! Μουσικοκινητική, ευχάριστη και πολύ διασκεδαστική!!!

Φτιάξαμε πρόσκληση για τους καλεσμένους για να τους εισάγουμε στο θέμα και να τους προετοιμάσουμε για αυτό που θα δουν και θα βιώσουν!

Χωριστήκαμε σε ομαδούλες ζώων, με ελεύθερη επιλογή ζώου από κάθε παιδί, και με την κατάλληλη μουσική, τα παιδιά έκαναν κινήσεις και χόρευαν μιμούμενα το ζώο που αντιπροσωπεύουν.Οι γονείς-θεατές παρακολουθούσαν με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις!

Στο 2ο μέρος, όταν όλα τα παιδιά-ζώα παρουσιάστηκαν στην σκηνή ένας αντιπρόσωπος από κάθε οικογένεια, ανεβαίνει στη σκηνή και μεταμφιέζεται σε οργάνωση που προστατεύει το ζωάκι της, το περιτριγυρίζει, το καλύπτει, το αγκαλιάζει με την συνοδεία μουσικής.

Στο 3ο μέρος, γονείς και παιδιά σχηματίζουν δύο ομάδες, την ομάδα της στεριάς και την ομάδα της θάλασσας. Κάθε ζευγάρι - γονιός και παιδί - κινείται τώρα όπως χόρευαν τα παιδιά στην αρχή μόνα τους! Έτσι έχουμε την μαμά αρκούδα με το αρκουδάκι της, τη μαμά χελώνα με το χελωνάκι της κλπ. Όλοι διασκεδάζουν και χορεύουν στο ρυθμό του περιβάλλοντος!!!

Και το κοινό όμως δεν μένει αμέτοχο! Ψηφίζει το ζώο που χόρεψε καλύτερα! Οι ψήφοι καταμετρούνται και τελικός νικητής......... το γέλιο και η χαρά!!

Όλοι μαζί τραγουδάμε την Καφέ Αρκούδα από τη Λιλιπούπολη και το Δελφίνι Δελφινάκι του Καλατζή.

Οι φάκελοι με το υλικό της χρονιάς είχαν βέβαια την ίδια θεματική, φτιαγμένοι από τα χεράκια των παιδιών...

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη ;)

142 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Παίζουμε;

awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page