top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Ημέρα επαναχρησιμοποίησης 2018 - Χριστούγεννα με επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση♻️


Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στην Ημέρα Επαναχρησιμοποίησης που οργανώνεται από το ΚΠΕ Βάμου. Η φετινή 5η Ημέρα Επαναχρησιμοποίησης έχει ως κεντρικό θέμα "Χριστούγεννα με Ανακύκλωση και Επαναχρησιμοποίηση" και εμείς επιλέξαμε να συμμετέχουμε στη δράση «Φτιάχνω τη δική μου κάρτα και στολίδια με ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση». Στο εργαστήριο που οργανώσαμε φτιάξαμε μία χριστουγεννιάτικη κάρτα, ένα στολίδι για το δέντρο μας και τη δική μας μπάλα με χιονοθύελλα!!!

Στην πρώτη κατασκευή αξιοποιήσαμε τις εφημερίδες 📰που είχαμε στην τάξη μας για να δημιουργήσουμε το φόντο στο πίσω μέρος της κάρτας μας και στη συνέχεια από χαρτοσακούλες φτιάξαμε χριστουγεννιάτικο έλατο με δύο διαφορετικούς τρόπους, με ταύτιση και χωρίς.

Στη δεύτερη κατασκευή δημιουργήσαμε δεντράκια 🎄ενώνοντας δύο τρίγωνα και με κορμό έναν φελλό που έφεραν τα παιδιά από το σπίτι τους. Τα στολίδια του δέντρου ήταν κόκκινα αστεράκια από γυαλιστερό χαρτί και χιόνι από αφρώδες υλικό που πήραμε από λαμπτήρες!

Στην τρίτη κατασκευή, κάθε παιδί έφτιαξε έναν χιονάνθρωπο ☃️ από πλαστελίνη, ώστε να είναι αδιάβροχος. Έφεραν ένα γυάλινο βαζάκι από το σπίτι και τον κόλλησαν πάνω στο καπάκι. Έξυσαν λίγη κηρομπογιά στον τρίφτη για χιόνι ή έριξαν ψεύτικο χιόνι ❄️, γέμισαν με νερό και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό!!

Μέσα από τη συμμετοχή μας στη δράση αυτή μπορέσαμε να φτιάξουμε τις δικές μας πρωτότυπες κάρτες και τα δικά μας στολίδια, χωρίς να χρειαστεί να τα αγοράσουμε. Οι κάρτες και τα στολίδια αυτά είναι μοναδικά, γιατί είναι δικής μας κατασκευής με τη βοήθεια της φαντασίας μας και της συνεργασίας στην τάξη.

77 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page