top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Πάσχα τέλος και...συνεχίζουμε από το σπίτι...διαβάζοντας παραμύθια!!

Έγινε ενημέρωση: 14 Ιουν 2020

Χρόνια πολλά !! Χριστός ανέστη !!


Ελπίζουμε το Πάσχα να περάσατε όμορφα και να πήρατε δυνάμεις γιατί.... σας έχουμε εκπλήξεις!!

Για πείτε... διαβάζατε το ημερολόγιο που φτιάξαμε;; Παίξατε τα πασχαλινά παιχνίδια;; Ή μάλλον όχι, μην πείτε ακόμη... θα μας πείτε τα νέα σας όταν βρεθούμε στην ηλεκτρονική μας τάξη και κάνουμε τηλεδιάσκεψη... ή με απλά λόγια βιντεοκλήση! Τι;;;; Δεν μάθατε τα νέα;;; Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή!


Μετά από έγγραφό του και σχετική τηλεδιάσκεψη που είχε με τις νηπιαγωγούς, "το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει σε όλα τα Νηπιαγωγεία της χώρας ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές τους. Μετά την καθολική εφαρμογή σε όλα τα Λύκεια, τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά της χώρας η εφαρμογή διευρύνεται πλέον και στα Νηπιαγωγεία. Στόχος είναι η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία", όπως αναφέρεται στο έγγραφο. Και συνεχίζει με

"ενημέρωση μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής). Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του."


Μετά από τα ανωτέρω και αφού τα σχολεία παραμένουν κλειστά, επιστρέφουμε και πάλι από εδώ, από το μπλογκ μας, όμως λίιιιγο διαφορετικά. Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την πλατφόρμα του Υπουργείου, να δημιουργήσουμε και μία επαφή "σύγχρονη" εκτός από την "ασύγχρονη" που είχαμε ως τώρα και θα συνεχίσουμε να έχουμε φυσικά!

Στόχος μας για αυτό το διάστημα είναι να διαβάσουμε πολλά παραμύθια και να βρισκόμαστε να λέμε τα νέα μας μέσα από την ηλεκτρονική μας τάξη, της πλατφόρμας Cisco Webex που μας παρέχει το Υπουργείο Παιδείας.


Το πλάνο έχει ως εξής:

-Κάθε Δευτέρα εδώ πιο κάτω, μέσα στο νέο πάντλετ, θα ενημερώνεστε για το παραμύθι με το οποίο θα ασχοληθούμε την εβδομάδα που έρχεται αλλά και για την/τις αποστολή/-ές που θα προτείνονται

-Κάθε Παρασκευή θα κάνουμε τηλεδιάσκεψη (εκεί θα είναι παρούσες κάθε φορά δύο από εμάς και όλοι εσείς, τα παιδάκια μας με έναν από τους γονείς τους παρόντα) για μία περίπου ώρα, όπου θα μπορούμε να ειδωθούμε, να κάνουμε τα αστεία μας και να πούμε τα νέα της εβδομάδας.


Όταν θα ολοκληρώνετε τις αποστολές σας θα μπορείτε φυσικά να τις ανεβάζετε στο πάντλετ, όπως κάναμε μέχρι τώρα, κάτω από το σωστό παραμύθι. Η μορφή του πάντλετ είναι διαφορετική. Θα υπάρχει ένα πάντλετ για όλες τις δράσεις και το παραμύθι της εβδομάδας θα βρίσκεται σε δική του κάθε φορά στήλη. Οπότε προσοχή σε ποια στήλη ανεβάζουμε και δεν ξεχνάμε να μην φαίνονται τα προσωπάκια των παιδιών μας!


Επειδή όλες οι αναρτήσεις που αφορούν στο ίδιο παραμύθι θα είναι στην ίδια στήλη, μπορείτε να πατήσετε πάνω στις 3 τελείες της ανάρτησης και να επιλέξετε "επέκτεινε την ανάρτηση". Με τον τρόπο αυτό θα φαίνεται ολόκληρη η ανάρτηση μπροστά σας, πάνω αριστερά θα φαίνεται το σύνολο των αναρτήσεων της συγκεκριμένης στήλης και θα μπορείτε έτσι να τις διαβάσετε όλες αν περιηγηθείτε με τα βελάκια δεξιά-αριστερά. Διαφορετικά μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλες τις αναρτήσεις με την μπάρα κύλισης της στήλης.


Αυτήν την Πέμπτη (αντί για την Παρασκευή) θα κάνουμε την πρώτη τηλεδιάσκεψη δοκιμαστικά. Θα σας αποστείλουμε στο μέιλ οδηγίες και πρόσκληση για να συνδεθείτε εκείνη την ώρα στην ηλεκτρονική μας τάξη. Ας κάνουμε μια προσπάθεια και αν δούμε ότι δεν μας βγαίνει, το αφήνουμε και συνεχίζουμε όπως πριν... Καλή θέληση και υπομονή και όλα θα πάνε καλά στο τέλος!




Υ.Γ.1 Οι δράσεις του "Μένουμε σπίτι" με τις υπέροχες δημιουργίες σας στα πάντλετ έχει ολοκληρωθεί. Τα πάντλετ μεταμορφώθηκαν σε εικόνες και βιντεάκια για να μείνουν μια γλυκιά ανάμνηση και μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Υ.Γ.2 Ο Μύθης (από το Ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα etwinning Παραμυθένια Μαθηματικά) ζήτησε τη βοήθειά μας πώς να περάσει και αυτός όμορφα στο σπίτι του και εμείς του δώσαμε κάποιες ιδέες από αυτά που κάναμε στην παραπάνω ανάρτηση και τα παρουσιάζουμε εδώ.


382 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page