top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Μένουμε σπίτι!!!🏠

Έγινε ενημέρωση: 24 Απρ 2020



Αγαπημένοι μας γονείς, μικρά μας αστεράκια⭐⭐

η παραμονή στο σπίτι μοιάζει μεγάαααααλη, γι' αυτό κι εμείς σκεφτήκαμε να διατηρήσουμε μια επικοινωνία με δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο!

Κάθε 48 ώρες θα σας ανατίθεται μια δραστηριότητα, την οποία μόλις ολοκληρώσετε θα μπορείτε να την ανεβάζετε σε έναν συνεργατικό τοίχο - padlet. Μπορούμε να βλέπουμε και να σχολιάζουμε όλοι εκεί και να είμαστε μια παρέα, βρισκόμενοι στα σπίτια μας!

Τι λέτε; Το δοκιμάζουμε;


Συνεργατικός τοίχος ή αλλιώς padlet είναι ένα Web2.0 εργαλείο για τη δημιουργία πινάκων ανακοινώσεων. Σε αυτό μπορεί να αναρτηθεί πολυμεσικό περιεχόμενο (εικόνες, βίντεο, έγγραφα) για τον εμπλουτισμό ή το σχολιασμό ενός θέματος ή μιας κατάστασης. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό γίνεται συνεργατικά προσθέτοντας ο καθένας τη δική του πινελιά, “κολλώντας” τη δική του σημείωση στον τοίχο του Padlet.


Οδηγίες χρήσης 😉- βήματα:

1. κλικάρουμε στον σύνδεσμο της κάθε δραστηριότητας και μεταφερόμαστε σε νέα σελίδα, στον τοίχο του padlet

2. Εκεί προτείνουμε να συνδεθείτε/εγγραφείτε. Μπορείτε να το κάνετε και με τους κωδικούς που έχετε σε Facebook ή Google. Αν συνδεθείτε, θα μπορείτε και να σχολιάζετε τις αναρτήσεις.

3. Για να προσθέσουμε αυτό που θέλουμε, πατάμε τον ροζ κύκλο με το "+" στο κάτω μέρος της ανάρτησης και χρησιμοποιούμε το μενού που εμφανίζεται, όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα.

4. Γράφουμε το όνομα στον τίτλο, ό,τι θέλουμε στο κείμενο από κάτω, πατάμε το βελάκι που δείχνει προς τα πάνω και στην συνέχεια "pick file". Βρίσκετε τη φωτογραφία που έχετε βγάλει (από εκεί που την έχετε αποθηκεύσει) και "άνοιγμα".

5. Η ανάρτησή μας είναι έτοιμη!!


Θα θέλαμε μόνο να σας ενημερώσουμε ότι το μπλογκ είναι ανοιχτό στο κοινό, μπορεί να μπει οποιοσδήποτε να περιηγηθεί, καθώς η προβολή είναι δημόσια, οπότε καλό θα ήταν να μην εμφανίζονται τα πρόσωπα των παιδιών ☺️


1η δραστηριότητα: εισαγωγική-γνωριμίας

Αφού λοιπόν μένουμε σπίτι, τι καλύτερο από το να παρουσιάσουμε το υπέροχο σπίτι μας!! Πάρτε μαρκαδόρους, πλαστελίνες, τουβλάκια, κούτες/κουτιά από παπούτσια, καλαμάκια, χαρτόνια, μπισκότα, μπατονέτες, γλωσσοπίεστρα, κόλες, ψαλίδια και ό,τι άλλο σκεφτείτε και φτιάξτε το μοναδικό σας σπίτι!! Δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσετε όλα μαζί! Διαλέξτε ό,τι έχετε και σας αρέσει!! Ζωγραφική ή τρισδιάστατη κατασκευή, ό,τι μπορεί και θέλει ο καθένας!

Στο τέλος, το βγάζουμε φωτογραφία και το ανεβάζουμε στον ακόλουθο σύνδεσμο




2η δραστηριότητα

Μετά τα εκπληκτικά σπίτια, σειρά έχουν τα παιχνίδια μας! Τώρα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, με τι μας αρέσει να παίζουμε περισσότερο;

Χρησιμοποιούμε, λοιπόν, τη φωτογραφική μηχανή της μαμάς/του μπαμπά και φωτογραφίζουμε το αγαπημένο μας παιχνίδι. Στην συνέχεια, το παρουσιάζουμε στην παρέα και η μαμά/ο μπαμπάς μάς ηχογραφούν. Το νέο padlet θα γεμίσει με φωτογραφίες από παιχνίδια και γλυκές φωνούλες.

Έτοιμοι;; Σας ακούμε...





3η δραστηριότητα

Αγαπητά μας παιδάκια, ήρθε η ώρα να βγείτε μέχρι την αυλή ή τον κήπο σας! Εάν δεν έχετε τίποτα από τα δύο, βγείτε στο μπαλκόνι σας. Ψάξτε, ανακαλύψτε και χρησιμοποιείστε υλικά από τη φύση και κατασκευάστε κολλάζ με αυτά. Αποξηραμένα φύλλα, πέταλα λουλουδιών, κλαδάκια, μικρές πετρούλες, ακόμη και χώμα ή άμμος θα μπορούσαν να είναι τα υλικά σας. Και μην ξεχάσετε να βάλετε έναν τίτλο σε ό,τι εμπνευσμένο φτιάξετε! Περιμένουμε με ανυπομονησία το αποτέλεσμα! Καλή επιτυχία!!!!




4η δραστηριότητα

Μικρά μας μαθητάκια, πλησιάζει αυτή η γιορτή για την οποία μιλήσαμε λίγο πριν κλείσουμε!! Η 25η Μαρτίου!! Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τη σημαία της χώρας μας, της Ελλάδας...


Κόψτε ύφασμα ή χαρτί λευκό, όσο περίπου είναι το ύψος σας. Κολλήστε, με τη βοήθεια ενός ενήλικα, διάφορα υλικά (χάρτινες ή πάνινες λωρίδες μπλε ή ό,τι άλλο εσείς σκεφτείτε) ή βάψτε με χρώμα μπλε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χρώμα ζαχαροπλαστικής) τις ρίγες και το σταυρό της σημαίας μας! Μετρήστε το σωστό αριθμό, είναι σημαντικό! Εναλλακτικά με το χαρτί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λαδόκολλα. Κρεμάστε τη σημαία στο μπαλκόνι σας την παραμονή (την Τρίτη) και ανεβάστε τη φωτογραφία...Πάμε να γεμίσουμε τον τόπο μας με τη γαλανόλευκη!! Καλή επιτυχία!





5η δραστηριότητα

Και τώρα τραγούδι!!! Μπορεί φέτος να μην καταφέραμε να κάνουμε τη γιορτούλα στο νηπιαγωγείο μας για να τιμήσουμε την ελληνική επανάσταση του 1821, από εδώ, όμως, με τις δικές σας φωνούλες θα δημιουργήσουμε ένα εορταστικό κλίμα, τραγουδώντας!!! Επιλέξτε ένα σχετικό τραγούδι που σας αρέσει και τραγουδήστε το, μόνα σας ή με παρέα! Ενδεικτικά προτείνουμε: "Ο Θούριος", "Το φλάμπουρο", "Μάνα μου τα κλεφτόπουλα", "Να τανε το ΄21" ή όποιο άλλο σας αρέσει. Μπορείτε ακόμα να μας πείτε και τον Εθνικό Ύμνο. Προετοιμάστε τα τραγούδια σας και το σχετικό padlet θα ανέβει την Τετάρτη. Περιμένουμε τις ηχογραφήσεις σας ή τα βιντεάκια σας (με όριο μεγέθους μέχρι 10ΜΒ και χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών) για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το 1821!!!




6η δραστηριότητα

Με τις υπέροχες φωνούλες σας και τις εκπληκτικές σας σημαίες καταφέραμε και μπήκαμε στο κλίμα της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 και από το σπίτι μας!!!

Χρόνια μας πολλά, λοιπόν και από εδώ και ας ελπίσουμε του χρόνου να γιορτάσουμε από κοντά όλοι μαζί!


Πάμε τώρα σε νέα πρόκληση!

Αφού γιορτάσαμε την Επανάσταση και την Ελευθερία της Ελλάδας (Σοφάκι και τον Ευαγγελισμό της Παναγίας, σωστά!) πάμε να δούμε το βιντεάκι της εκπαιδευτικής τηλεόρασης για το "ε" - ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ - Ο Ερωτευμένος Ελέφαντας (Ε)


Προσέξτε όμως, γιατί μετά έχει δοκιμασία!! Θέλουμε να ακούσετε προσεκτικά και να βρείτε τις λεξούλες που ξεκινούν με τη φωνούλα "ε". Έτοιμοι; Πάμε!

Βρήκαμε αρκετές λογικά με τη βοήθεια του ελέφαντα, σωστά; Να τις πούμε στη μαμά και στον μπαμπά!

Πάμε τώρα να ψάξουμε και στο σπίτι μας!

Ψάχνω εδώ, ψάχνω εκεί,

αντικείμενα βρίσκω στη στιγμή

από ε,ε,ε, όπως ελέφαντας, ελευθερία

τα μαζεύω και τα βγάζω μια φωτογραφία!!



7η δραστηριότητα

Μια μέρα λοιπόν πριν φύγει και ο μήνας Μάρτης, ας τον αποχαιρετήσουμε με ένα τραγούδι και μια κατασκευή!

Ακούμε το υπέροχο τραγούδι του κ. Αλέξη Γούδα "Μάρτης θα πει" της σειράς "Ο κύριος Χρόνος και οι φίλοι του" στον παρακάτω σύνδεσμο και δίνουμε προσοχή στα λόγια του... Κλείνουμε τα μάτια και φανταζόμαστε τις εικόνες που μας δημιουργούν τα λόγια του τραγουδιού στο μυαλό μας...



Αγαπητοί μας γονείς και αγαπητά μας αστεράκια... ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τον πρώτο μήνα της Άνοιξης, δίνοντάς του ανθρώπινη μορφή!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία ξύλινη κουτάλα, ένα κουτάκι από αναψυκτικό, ένα σφουγγάρι, ένα φρούτο ή και μία πατάτα. Μπορείτε να του κολλήσετε κουμπιά για μάτια, να το ζωγραφίσετε, να βάλετε μία μπάλα από χαρτί για κεφάλι, να το ντύσετε.. γενικά να το στολίσετε όπως θέλετε!! Περιμένουμε τις δημιουργίες σας με ανυπομονησία!! Καλή επιτυχία!!




8η δραστηριότητα

Και αφού αποχαιρετήσαμε τον Μάρτη, με τις υπέροχες δημιουργίες σας, ήρθε η ώρα να καλωσορίσουμε τον αδερφό του τον Απρίλη, ο οποίος έρχεται με δύο ιδιαίτερες μέρες.

Πρώτη μέρα του Απρίλη σήμερα, η γνωστή σε όλους μας Πρωταπριλιά και τα ψεματάκια επιτρέπονται από μικρούς και μεγάλους, χωρίς να μεγαλώσει η μύτη μας, όπως του Πινόκιο. Προσοχή, όμως, μόνο σήμερα επιτρέπονται!!! Από αύριο "η μύτη μας μεγαλώνει"!!!

Αύριο 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Έτσι η σημερινή μας δραστηριότητα είναι εμπνευσμένη και από τις δύο αυτές ιδιαίτερες μέρες.

Προτείνουμε, λοιπόν, να γίνετε και εσείς μικροί παραμυθάδες και να δημιουργήσετε το δικό σας παραμύθι με ήρωα τον Πινόκιο. Για το παραμύθι σας μπορείτε να πάρετε, αν θέλετε, ιδέες από τις παρακάτω εικόνες.


Ζωγραφίστε την ιστορία που δημιουργήσατε και η μαμά ή ο μπαμπάς μαζί με τη φωτογραφία της ζωγραφιάς θα μας γράψουν την ιστορία στο padlet για να τη διαβάσουμε όλοι.

Ανυπομονούμε για τις ιστορίες σας, μικροί μας παραμυθάδες!!!


Ααααα!!!!!!!και μην ξεχάσετε σήμερα να κόψετε το μαρτάκι σας και να το βάλετε σε ένα δεντράκι για να το πάρει ένα χελιδόνι και να φτιάξει τη φωλιά του!!!


9η δραστηριότητα

Παιδάκια μας γλυκά, συνεχίζουμε με την ίδια θεματική και σήμερα!

Αν έχετε στο σπίτι το παραμύθι του Πινόκιο, μπορείτε να το διαβάσετε με τη μαμά ή/και τον μπαμπά. Αν πάλι δεν το έχετε, μπορείτε να δείτε μία από τις ακόλουθες ταινίες παρέα με την οικογένειά σας:

1. Καλώς ήρθες Πινόκιο (μεταγλωτισμενο - από το κανάλι ANASTASIA B.TV)

2. Πινόκιο (από το κανάλι HD ΠΑΙΔΙΚΑ)

Στην συνέχεια, προτείνουμε να ζωγραφίσετε το κεφάλι και τη μύτη του Πινόκιο! Όχι κατασκευή, αλλά ζωγραφιά! Προσοχή όμως... όχι μια κανονική μύτη, αλλά μια πολύυυυυυυυ παράξενη μύτη!! Μεταμορφώστε τη μύτη του Πινόκιο σε ό,τι βάλει ο νους σας!! Δείτε τα παραδείγματα, βάλτε μπροστά τη φαντασία σας και φύγαμε!!!

Οι παραπάνω αποτελούν απλές ιδέες! Περιμένουμε να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό και πάλι από τη δημιουργικότητά σας!!!




10η δραστηριότητα

Αγαπημένοι μας γονείς και αστεράκια μας πλησιάζει το Πάσχα και αυτή την τελευταία μας εβδομάδα θα ασχοληθούμε λίγο με αυτό (όπως θα κάναμε και στο σχολείο μας), για να ευχηθούμε σιγά σιγά και Καλή Ανάσταση...

Όπως κάθε Πάσχα λοιπόν, χρειαζόμαστε μια κάρτα για να ευχηθούμε στους αγαπημένους μας. Αν και από απόσταση φέτος, εμείς θα καταφέρουμε να στείλουμε τις ευχές μας στους ανθρώπους που αγαπάμε και διαδικτυακά, με μια φωτογραφία της υπέροχης κατασκευής μας!!!

Είμαστε σίγουρες ότι θα καταφέρετε να μας εκπλήξετε όλους!

Δημιουργείστε μια κάρτα από ένα χαρτόνι κομμένο όπως σας αρέσει, κολλήστε ενα χάρτινο αυγό ή κουνέλι ή ακόμη ένα καλάθι με διάφορα χρώματα!! Γράψτε τις ευχές σας και...έτοιμο! Ανυπομονούμε!




11η δραστηριότητα

Η σημερινή μας δραστηριότητα είναι αφιερωμένη στις πασχαλινές και ανοιξιάτικες κατασκευές και η πρότασή μας είναι να φτιάξουμε στολίδια από αλατοζύμη. Δεν πιστεύουμε να αγχωθήκατε; Η διαδικασία είναι απλή. Μικροί και μεγάλοι σηκώστε τα μανίκια και ξεκινάμε...

Η συνταγή για την αλαταζύμη είναι:

1/2 κούπα αλάτι (κατά προτίμηση ψιλό)

1/2 κούπα νερό

1 1/2 κούπα αλεύρι

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε. Αν η ζύμη σας φαίνεται λίγο σκληρή, προσθέστε λίγο νερό ή αν σας κολλάει λίγο αλεύρι. Σε αυτό το σημείο μπορείτε αν θέλετε να τη χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής ή με τέμπερα (το βάψιμο με  τέμπερα θα μπορούσε να γίνει και μετά το ψήσιμο). Αυτό ήταν! Η αλατοζύμη σας είναι έτοιμη και μπορείτε να ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα στολίδια σας, πασχαλινά ή ανοιξιάτικα, με τα χέρια σας ή με κουπάτ. Αν θέλετε να κρεμάσετε τα στολίδια σας μην ξεχάσετε να κάνετε μια τρύπα πριν το ψήσιμο. Βάλτε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετήστε μέσα τα στολίδια σας και ψήστε τα στους 160-170 βαθμούς. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος της κατασκευής. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε το φούρνο μη σας καούν. Προσοχή! Στον φούρνο πλησιάζει μόνο η μαμά ή ο μπαμπάς! 

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πλαστελίνη.  Θα χαρούμε πολύ να θαυμάσουμε τις πασχαλινές και ανοιξιάτικες δημιουργίες σας, είτε από αλατοζύμη είτε από πλαστελίνη. Εν αναμονή λοιπόν....




12η δραστηριότητα

Τελευταία μας δραστηριότητα πριν το Πάσχα και.... ας φάμε και κάτι βρε παιδιά! 😁

Ήρθε η ώρα να μυρίσει το σπίτι!!

Βρείτε την περσινή επιτυχημένη σας συνταγή ή ψάξτε μια νέα στο διαδίκτυο και φτιάξτε τα πιο μυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια!!

Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας ... μμμ μας μυρίζει θαύμα γεύση!!!!



Υ.Γ. Μπορεί οι δραστηριότητες μέσω padlet να ολοκληρώνονται σήμερα, λόγω Πάσχα, αλλά...... μείνετε συντονισμένοι!! Κάτι ετοιμάζεται...


1.737 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page