top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Γιορτάζουμε...παίζοντας!!!


Η μέρα της σχολικής μας γιορτής για τον διπλό εορτασμό της 25ης Μαρτίου έφτασε και τα παιδάκια μας μαζί με τους γονείς τους προσήλθαν στον χώρο του νηπιαγωγείου μας για να γιορτάσουμε όλοι μαζί...παίζοντας!!!

Σκοπός των παιχνιδιών μας είναι να προσθέσουμε στη χρονογραμμή των γεγονότων του 1821 τις αντίστοιχες εικόνες. Τα παιδιά με τους γονείς τους είναι χωρισμένα σε 2 ομάδες και μέσα από διάφορα παιχνίδια οδηγούνται στην εικόνα που κάθε φορά πρέπει να προσθέσουν στη χρονογραμμή.

Έτοιμοι;;;;;;

Ξεκινάμε!!!!!!

1ο Παιχνίδι: Κυνήγι θησαυρού

Οι δύο ομάδες μέσα από διάφορους γρίφους οδηγούνται στην πρώτη εικόνα της χρονογραμμής, αυτής του Ευαγγελισμού.

2ο Παιχνίδι: Παιχνίδι ερωτήσεων

Οι παίκτες απαντάνε σε ερωτήσεις σχετικές με τον Ρήγα Φεραίο και τον Θούριο. Στο τέλος των ερωτήσεων οι δύο ομάδες τοποθετούν την εικόνα του Ρήγα Φεραίου στη χρονογραμμή, στο σημείο 1797, έτος που γράφτηκε ο Θούριος.

3ο Παιχνίδι: Γίνομαι μέλος της Φιλικής Εταιρείας και αποκτυπτογραφώ τις λέξεις

Οι δύο ομάδες συμβουλεύονται τον μυστικό κώδικα της Φιλικής Εταιρείας και προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν δύο λέξεις. Οι λέξεις που αποκαλύπτονται είναι ο "Ευαγγελισμός" και η "Επανάσταση". Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες τοποθετούν στο 1814, χρονολογία ίδρυσης της φιλικής εταιρείας, την εικόνα με τον Όρκο των Φιλικών.

4ο Παιχνίδι: Βρίσκω τη σημαία της Επανάστασης

Διάφορες επαναστατικές σημαίες βρίσκονται στο έδαφος. Από κάθε ομάδα ορίζεται ένας παίκτης που καθοδηγείται από την ομάδα του προς τη σημαία της Επανάστασης με εντολές του τύπου "πήγαινε 2 βήματα μπροστά". Όταν φτάσουν στη σωστή σημαία, η εικόνα της έναρξης της επανάστασης τοποθετείται και αυτή στη χρονογραμμή και στο 1821.

5ο Παιχνίδι: Ελευθερία ή Θάνατος

Κάθε παίκτης έχει κολλημένη στην πλάτη του μία καρτέλα με συλλαβή/γράμμα από το σύνθημα "Ελευθερία ή Θάνατος". Η κάθε ομάδα με τη σειρά της χορεύει ένα δημοτικό τραγούδι. Όταν σταματήσει η μουσική, εκτελούν την εντολή: "Μπείτε στη σειρά και σχηματίστε το σύνθημα".

Ο αγώνας των Ελλήνων για την ελευθερία έγινε ποιήμα από τον Διονύσιο Σολωμό το 1823 και ονομάζεται "Ύμνος εις την ελευθερίαν". Το 1865 ορίστηκε ως Ύμνος της Ελλάδας ή αλλιώς Εθνικός μας Ύμνος. Η τελευταία εικόνα που τοποθετείται στη χρονογραμμή είναι αυτή του Διονύσιου Σολωμού.

Και μετά τα παιχνίδια και τους χορούς η χρονογραμμή μας είναι έτοιμη!

Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

303 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Γιορτάζοντας την 25η Μαρτίου

Την Παρασκευή το πρωί γίναμε όλοι μαζί μια παρέα...γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί! Μια μανούλα μας διάβασε τα "Ελληνάκια" της Ευγενίας Φακίνου, μια άλλη μανούλα μας μίλησε για τον Ευαγγελισμό της Θεοτό

Παίζοντας με τους πίνακες του 1821...

Ελάτε να παίξουμε και να διασκεδάσουμε φτιάχνοντας παζλ!! Το χρονικό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, αλλά και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου ζωντανεύουν μέσα από τους πίνακες ζωγραφικής! Παρατηρούμε,

awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page