top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

25η Μαρτίου στο νηπιαγωγείο...


Μετά από αρκετές μέρες ενασχόλησης με την Επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ενόψει της διπλής γιορτής, καθίσαμε στην παρεούλα και με ιδεοθύελλα καταγράψαμε στον πίνακα λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό όταν συζητάμε για την 25η Μαρτίου.

Στην συνέχεια κάθε παιδί μετέφερε την λέξη που ήθελε στο web2 εργαλείο Tagxedo (διαδικτυακή online εφαρμογή), ώστε να δημιουργήσουμε ένα τσαρούχι με λέξεις! Δώσαμε τα χρώματα που ψήφισε η κάθε τάξη και το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε!

Το τσαρούχι μας αυτό το μετατρέψαμε σε καδράκι! Χρησιμοποιώντας λεπτά ξύλινα πιατάκια, κόλλα, ψαλίδι, μαρκαδοράκι, μπαλάκια από γκοφρέ χαρτί σε άσπρο και μπλε (από τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας) και ένα κορδελάκι, απλά, εύκολα και γρήγορα το καδράκι μας είναι έτοιμο να στολίσει τον τοίχο του δωματίου μας!!

Παρατηρήσαμε πίνακες της εποχής. Γίναμε κι εμείς ζωγράφοι και δημιουργήσαμε τους δικούς μας πίνακες, με την τεχνική του κολάζ και βάζοντας την παιδική μας ματιά!

Την Παρασκευή στη γιορτή μας τραγουδήσαμε τραγούδια σχετικά πχ το Θούριο, τα κλεφτόπουλα και φυσικά τον Εθνικό μας Ύμνο! Διαβάσαμε τα Ελληνάκια της Ευγενίας Φακίνου και επικεντρωθήκαμε στην τελευταία σελίδα του βιβλίου. "...και ξαφνικά... κοκκίνισε το βουνό από τα φεσάκια και μια ελληνική σημαία ξεδιπλώθηκε."

Χρόνια πολλά σε όλους!!

230 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Γιορτάζοντας την 25η Μαρτίου

Την Παρασκευή το πρωί γίναμε όλοι μαζί μια παρέα...γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί! Μια μανούλα μας διάβασε τα "Ελληνάκια" της Ευγενίας Φακίνου, μια άλλη μανούλα μας μίλησε για τον Ευαγγελισμό της Θεοτό

Παίζοντας με τους πίνακες του 1821...

Ελάτε να παίξουμε και να διασκεδάσουμε φτιάχνοντας παζλ!! Το χρονικό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, αλλά και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου ζωντανεύουν μέσα από τους πίνακες ζωγραφικής! Παρατηρούμε,

awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page