top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Η 28η Οκτωβρίου.... Ομαδικά 😉


Στα πλαίσια της επεξεργασίας της ενότητας της 28ης Οκτωβρίου, αφηγηθήκαμε τα γεγονότα της επετείου, δείξαμε το σχετικό εποπτικό και ψηφιακό υλικό, παίξαμε παιχνίδια γλώσσας και μαθηματικών, φτιάξαμε ελληνικές σημαίες και.... αποφασίσαμε να ανέβουμε άλλο ένα σκαλί στη σκάλα μας με δύο ομαδικές εργασίες.

Στην πρώτη ομαδική, "Στρατιώτες εν δράση!", προσπαθήσαμε να αποδώσουμε σε μακέτα το χιονισμένο μέτωπο που πολεμούσαν οι στρατιώτες μας. Στην αρχή, δουλεύοντας ταυτόχρονα και τη μίξη των χρωμάτων, φτιάξαμε δέντρα από συνθετικό πηλό τον οποίο ζωγραφίσαμε μπλε και από πάνω κολλήσαμε κίτρινο χαρτί γκοφρέ για να έχουμε στο τέλος ένα πράσινο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια βάλαμε ξυλάκια για κορμούς και στερεώσαμε τα δέντρα μας με πλαστελίνη. Από πλαστελίνη φτιάξαμε, επίσης, και τους φαντάρους και τους βάλαμε στη μακέτα μας. Απαραίτητο, βέβαια, το βαμβάκι για να γίνει το τοπίο μας χιονισμένο.

Ακολούθησε η δεύτερη ομαδική κατασκευή, "Πόλεμε, δε θα περάσεις!", όπου τα ονόματά μας έγιναν ασπίδα προστασίας της ειρήνης απέναντι στον πόλεμο. Μιλώντας για τις έννοιες πόλεμος - ειρήνη σκεφτήκαμε να κρύψουμε την ειρήνη κάτω από εμάς για να την προστατέψουμε! Από πάνω μας βροχή από πόλεμο, μίσος και φόβο... μα δεν περνάνε!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

47 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page