top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

"Το αρκουδάκι μου για σένα"

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στη δράση «Το αρκουδάκι μου για σένα» που σχεδιάστηκε από Το Χαμόγελου του Παιδιού.

Στα παιδιά αρχικά παρουσιάστηκε η σχετική αφίσα του οργανισμού, συζητήθηκε η δράση και η κατάσταση στην Ουκρανία.


Η συζήτηση που έγινε αλλά και οι πληροφορίες και οι εικόνες που είχαν τα παιδιά, οδήγησαν στην "εικαστική συνέχεια" της αφίσας. Μέσα από τη ζωγραφική αποτύπωσαν τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζει το παιδί κάθε μέρους της αφίσας.

Το παιδάκι στο κίτρινο φόντο είναι κάποιο από εμάς εδώ στην Ελλάδα, είπαν τα παιδιά, που ζει σε ένα καταπράσινο τοπίο, γεμάτο λουλούδια, πουλάκια, πεταλούδες, με έναν τεράστιο ήλιο και πολλή αγάπη!

Το παιδάκι στο μπλε φόντο, είναι αυτό που ζει στην Ουκρανία τώρα, σε ένα μέρος σκοτεινό, γεμάτο σύννεφα, ξερά δέντρα, καμμένα σπίτια και φωτιές παντού. Όμως είναι χαρούμενο τώρα, γιατί του δίνουμε την αγάπη μας και τα παιχνίδια μας, είπαν τα παιδιά, γι' αυτό χαμογελάει και έχει μια καρδούλα στο ρούχο του. 🥰


Και φυσικά μετά τα ίδια τα παιδιά ανέλαβαν δράση!!! Το καθένα έφερε από το σπίτι του το δικό του παιχνίδι προκειμένου να το χαρίσει σε ένα παιδάκι στην Ουκρανία. Τα παιχνίδια, αφού παρουσιάστηκαν στην ομαδούλα, μπήκαν στην κούτα για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους μαζί με τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από τους γονείς, καθώς και οι ίδιοι συμμετέχουν στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες στην Ουκρανία που οργανώνεται από τον ίδιο οργανισμό.


Οι κούτες παραδόθηκαν στα ΕΛΤΑ και το ταξίδι τους ξεκίνησε....





8 Προβολές0 Σχόλια
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page