top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

"Η πετρόσουπα" από την ομάδα Μυθογυρίσματα-Μουσικοσκαλίσματα

Σήμερα στο σχολείο μας υποδεχτήκαμε και πάλι την εκπαιδευτική καλλιτεχνική ομάδα "Μυθογυρίσματα - Μουσικοσκαλίσματα", η οποία μας αφηγήθηκε ένα παραμύθι με τίτλο "η πετρόσουπα" και μας ταξίδεψε μέχρι την Ανατολή!


«η πετρόσουπα» είναι ένα παραμύθι από την Ανατολή, που μιλά για τη δύναμη και τη σημαντικότητα της προσφοράς. Η ομάδα δρα επί σκηνής, αφηγείται, και παίζει μουσική! Οι εικόνες του παραμυθιού ξετυλίγονται μέσα από την τεχνική του ιαπωνικού χάρτινου θεάτρου kamishibai. Πρόκειται για μια ξύλινη κατασκευή, στο οποίο οι ζωγραφιές διαδέχονται η μία την άλλη σε παράλληλο χρόνο με την αφήγηση, αποτυπώνοντας τις αντίστοιχες εικόνες της ιστορίας. Το παραμύθι, μας καλεί να νιώσουμε, να καταδυθούμε σε άγνωστους χαρακτήρες, σε οικείες συμπεριφορές και να ταξιδέψουμε στο χρόνο.


Ταξιδέψαμε, λοιπόν σε χώρο και σε χρόνο με τη μελωδική φωνή της "Λοκ" και τη μουσική του "Χοκ"!


Η πετρόσουπα μπήκε στο τσικάλι και κάπου εκεί εμφανίστηκαν οι χωριανοί και βοήθησαν να προστεθούν και άλλα υλικά και να γιορτάσουν όλοι μαζί... γιατί η ευτυχία κρύβεται στην προσφορά, τη συνεργασία, την ομαδικότητα...

Στο τέλος της ιστορίας μας περίμενε ένα δώρο! Ένα χειροποίητο, χάρτινο θέατρο kamishibai, αντίστοιχο του κανονικού, που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά, βρίσκεται πλέον στο σχολείο μας και περιμένει τις δικές μας ιστορίες...

Ακολούθησε εργαστήρι ζωγραφικής. Με μαρκαδόρους και την τεχνική του κολλάζ τα παιδιά ζωγραφίζουν στιγμιότυπα του παραμυθιού, δημιουργώντας την εικονογράφηση για το χάρτινο θέατρο. Μπορούμε να τις βάλουμε στο kamishibai και να κάνουμε τις δικές μας παραστάσεις!

Τέλος, πριν η ομάδα αποχωρήσει, μας έδωσε τα μουσικά της όργανα να τα περιεργαστούμε και να τα γνωρίσουμε από κοντά!


Ευχαριστούμε τόσο πολύ!!!!!!

Περάσαμε υπέροχα!!!!!


8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page