top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Διεθνής Ημέρα Υπαίθριας Εκπαίδευσης

Το νηπιαγωγείο μας για πρώτη φορά φέτος συμμετέχει στη



Η Ημέρα Υπαίθριας Εκπαίδευσης είναι ένα παγκόσμιο κίνημα για να γίνει ο χρόνος στην ύπαιθρο μέρος της ημέρας κάθε παιδιού. Σε δύο ημέρες δράσης κάθε χρόνο, στις 3 Νοεμβρίου και στις 19 Μαΐου οι δάσκαλοι βγάζουν τα παιδιά σε εξωτερικούς χώρους για να παίξουν και να μάθουν. Ο χρόνος στην ύπαιθρο – την ημέρα της υπαίθριας εκπαίδευσης και κάθε μέρα – θα κάνει τα παιδιά πιο χαρούμενα και υγιή, θα τα εξοπλίσει με τις δεξιότητες που χρειάζονται για τη ζωή, θα ενισχύσει τη δέσμευση για μάθηση καθώς και θα βελτιώσει τη σωματική και ψυχική υγεία.


Εμπνευστήκαμε, λοιπόν, και εμείς από το κίνημα και αποφασίσαμε να γιορτάσουμε το παιχνίδι και τη μάθηση με μία εκδρομή στην παιδική χαρά του χωριού μας. Σχηματίσαμε το γνωστό μας τρενάκι και ξεκινήσαμε τον σχολικό μας περίπατο...


Στη διαδρομή είχαμε την ευκαιρία να μυρίσουμε τα αρώματα της φύσης, αλλά και να ακούσουμε τους ήχους της! Ενώ γενικά ο ενθουσιασμός μας ήταν μεγάλος και φωνάζαμε συνθήματα ή τραγουδούσαμε συνέχεια, υπήρξαν στιγμές που κάναμε απόλυτη ησυχία και ακούσαμε τα πουλάκια που τιτίβιζαν ρυθμικά κοντά μας και το ελαφρό αεράκι που έφτανε στα αυτιά μας σαν μουσική! Χαιρετίσαμε και τους κατοίκους της περιοχής που έβγαιναν στις αυλές τους να μας δουν. Παρατηρήσαμε τις πασχαλίτσες και τις αφήσαμε να περπατήσουν ευγενικά στα χεράκια μας και γνωρίσαμε τις ....γαλοπούλες, που στην αρχή τις μπερδέψαμε με άλλα ζωάκια. Κάναμε αρκετές στάσεις για να μαζέψουμε διάφορα λουλούδια και πρασινάδες...


Με το που φτάσαμε βέβαια στην παιδική χαρά αφήσαμε το καλαθάκι μας

και τρέξαμε στα παιχνίδια...

Φυσικά ο χώρος ήταν ιδανικός και για ένα πολύ ωραίο και...πλούσιο πικ νικ!! Στρώσαμε, λοιπόν, κάτω, φάγαμε διάφορα αλμυρά και γλυκά εδέσματα που μας προσέφεραν ευγενικά οι μανούλες και ήπιαμε μπόλικο νερό και χυμό!


Και αφού γιορτάζουμε την Υπαίθρια Εκπαίδευση, μαζί με το παιχνίδι είχαμε και "μάθημα". Η θεματική μας φυσικά ήταν τα λουλούδια με αφορμή τα λουλούδια που μαζέψαμε. Ονοματίσαμε όσα από αυτά γνωρίζαμε, σκεφτήκαμε αν έχουμε τα ίδια στον κήπο μας ή στο μπαλκόνι μας, παρατηρήσαμε τα πέταλά τους, το μεγεθός, το σχήμα και το χρώμα τους, αναφέραμε ονόματα από άλλα λουλούδια που ξέρουμε και στο τέλος εκφραστήκαμε εικαστικά συνθέτοντας μια καρδιά από πέταλα και φύλλα.




Και με αυτή την καρδία, που δείχνει την αγάπη μας για τη φύση, για το παιχνίδι και το μάθημα στην ύπαιθρο κλείνουμε την Ημέρα Υπαίθριας Εκπαίδευσης. Φυσικά περάσμε τέλεια!!!!!!!!!





52 Προβολές0 Σχόλια
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page