top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Δημιουργώ...πασχαλινά

Το νηπιαγωγείο μας μετά από δύο χρόνια ξαναγέμισε με πασχαλινές κατασκευές. Κοτούλες, λαγουδάκια, καλαθάκια, σταυροί και πασχαλινά αβγά, όλα χειροποίητα από τους μικρούς μας μαθητές.


Ζωγραφική βήμα βήμα

Τα παιδιά σχεδίασαν την παρακάτω πασχαλινή εικόνα (ένας παιχνιδιάρης 🐰, που κάνει τα ζογκλερικά του με τα πασχαλινά 🥚) ακολουθώντας βήμα βήμα τη νηπιαγωγό που τη σχεδίαζε παράλληλα στον πίνακα (δηλ πρώτα ξεκινήσαμε από το σώμα, προχωρήσαμε στο κεφάλι και τα χαρακτηριστικά του, στο ένα αυτί και μετά στο άλλο και ούτω καθεξής) και σε φόντο που είχαν ήδη δημιουργήσει με πράσινη και γαλάζια νερομπογιά.



Στη συνέχεια τη χρωμάτισαν όπως ήθελε το καθένα και το αποτέλεσμα ήταν ένα δικό τους πασχαλινό καδράκι, που θα στολίσει το δωμάτιό τους!



Ανάγλυφος Σταυρός από αλάτι

Τα παιδιά δημιούργησαν το περίγραμμα του σταυρού με αλάτι χοντρό και ατλακόλ και στη συνέχεια το χρωμάτισαν ελεύθερα με τέμπερα.




Πασχαλινά αυγουλάκια🥚 από αλατοζύμη

Φτιάξαμε τη δική μας αλατοζύμη, κόψαμε αυγά με κουπατ σε διάφορα μεγέθη και χρωματίσαμε με τέμπερα ή και με τα φυσικά χρώματα που φτιάξαμε για τα πασχαλινά αυγά μας (φαίνονται παρακάτω).



Πασχαλινά αβγά 🥚βαμμένα με φυσικές βαφές

Αναλυτικά η συγκεκριμένη δράση παρουσιάζεται εδώ


Τα παιδιά, αφού έβαψαν τα αβγά τους με τα χρώματα που δημιούργησαν από τα φυσικά υλικά, ζωγράφισαν ελεύθερα με χρώματα.... φυσικά!!! Μια ζωγραφιά με κόκκινο από παντζάρι, κίτρινο από κουρκουμά, κλπ)



Πασχαλινά καλαθάκια από αυγοθήκες

Αφού βάψαμε τις αυγοθήκες μας, τις γεμίσαμε με χόρτο, με κοτοπουλάκια, με πασχαλίτσες και με αυγά. Αυγά βαμμένα, αυγά από αλατοζύμη και......αυγά σοκολατένια!!!



Πασχαλινές καρτούλες

Και ολοκληρώσαμε τις κατασκευές μας, με τις πασχαλινές μας ευχές μέσα από τις πασχαλινές μας καρτούλες!




Υγεία, Χαμόγελα, Χαρά, Αγάπη

Καλή Ανάσταση






10 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page