"Μίλα και Σουτ" από την ομάδα Κοπέρνικος στο Βενιζέλειο Ωδείο
- Νηπιαγωγείο Χωραφακίων
- 11 Δεκ 2019
- διαβάστηκε 2 λεπτά
Έγινε ενημέρωση: 30 Ιαν 2020
Μέρα εκδρομής η σημερινή! Και αφού η τροχαία ήρθε και έλεγξε το λεωφορείο μας, ξεκινήσαμε με χαρά, πολλή ενέργεια και ηλιόλουστο καιρό να κατέβουμε στα Χανιά και συγκεκριμένα στο Βενιζέλειο Ωδείο για να δούμε το έργο "Μίλα και Σουτ" από την ομάδα του Κοπέρνικου.

«Η Μέλια και ο Χριστόφορος λατρεύουν τη μουσική και το δείχνουν με κάθε τρόπο, σε αντίθεση με τον Μάρκο που ενώ αγαπάει τη μουσική, ντρέπεται να παίξει πιάνο μπροστά σε άλλους.
Όταν εκείνοι τον αποκαλέσουν κοροϊδευτικά «παύση», αμφισβητώντας τις ικανότητές του, θα περάσουν και οι τρεις τους σε ένα όνειρο όπου, στην Πόλη της Μελωδίας, οι βροντόφωνες και φλύαρες νότες έχουν διώξει τις σιωπηλές και ντροπαλές παύσεις. Ζουν έτσι γιορτάζοντας και τραγουδώντας ακατάπαυστα, έχοντας χάσει, όμως, την ουσία και το νόημα της μουσικής. Οι διωγμένες παύσεις, από την άλλη, ζουν σιωπηλά στο σκοτάδι κι ανάμεσά τους είναι και ο μικρός Σουτ, που μοιάζει εκπληκτικά με τον νεαρό Μάρκο. Όταν, από ένα τρομερό λάθος, ο Σουτ βρεθεί στο φως, θα συναντήσει τη νότα Μίλα, που έχοντας μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της, έχει διωχθεί και αυτή από τη Πόλη ως παύση. Με τον αδίστακτο Στρατηγό Σι Μι να τους κυνηγάει και τις διαφορές που χωρίζουν τους δύο νέους να στέκονται συνεχώς εμπόδιο, θα ξεκινήσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι, στο τέλος του οποίου η Μίλα θα μάθει επιτέλους να μπορεί και να «σωπαίνει» και ο Σουτ να διεκδικεί το χώρο του και να «μιλά»
Ο Στρατηγός "Σι Μι" και οι νότες "Ντο Φα" και "Ρε Σολ"
Το έργο περιστρέφεται γύρω από την έννοια της αυτογνωσίας και του θάρρους να υπερασπιστεί κανείς την αξία του, όταν όλοι οι άλλοι την αμφισβητούν, ενώ πραγματεύεται ακόμη τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας, που δεν καταργείται από τη διαφορετικότητα, αλλά ωφελείται από αυτήν. Παράλληλα, μέσα από τα ευρηματικά διαδραστικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν για τις νότες, για τις παύσεις και για την αξία τους στη μουσική.
Πληροφορίες του έργου και εδώ
"Μίλα, περίμενε, άκου... Απλό!!! " 😉