top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Αποχαιρετώντας τον Σεπτέμβριο!

Έγινε ενημέρωση: 15 Σεπ 2020


Ο πρώτος μήνας της νέας σχολικής χρονιάς μόλις πέρασε. Ήταν ένας μήνας προσαρμογής, γνωριμιών αλλά και εκπλήξεων από την πρώτη μέρα.

Ένα μικρό δωράκι περίμενε τους μικρούς μας μαθητές, για να τους καλωσορίσει. Μέσα σε ένα χωνάκι βάλαμε μια πλαστελίνη για να πλάθουν τα όνειρά τους, έναν μαρκαδόρο για να ζωγραφίζουν τη ζωή τους και μια πήλινη κατακόκκινη καρδούλα για να έχουν αγάπη στην καρδιά τους.

Η μεγαλύτερη έκπληξη, όμως, της πρώτης μέρας ήταν ένα μικρό ρακούν. Ναι! Ναι! Καλά διαβάσατε! Ένα ρακούν που ακούει στο όνομα Τσέστερ.

Ο Τσέστερ μας ήρθε από το παραμύθι "The kissing hand" της Audrey Penn και θα παραμείνει στην τάξη μας για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για ένα ρακούν που φοβόταν να πάει την πρώτη μέρα στο σχολείο του και η μαμά του για να το καθησυχάσει, του εκμυστηρεύτηκε το οικογενειακό μυστικό... αφήνοντας ένα φιλάκι στην παλάμη του. Ένα φιλάκι που δε θα φύγει με τίποτα. Θα είναι πάντα κολλημένο εκεί, στην παλαμίτσα, για να του θυμίζει την αγάπη της μαμάς του και έτσι, να αισθάνεται όμορφα στο σχολείο όπως και στο σπίτι.

Ο Τσέστερ έκλεισε, λοιπόν, μέσα στην παλάμη του το φιλάκι της μαμάς του, και εμείς αφήσαμε το αποτύπωμα της δικής μας παλάμης πάνω σε έναν καμβά, για να θυμόμαστε την πρώτη μας μέρα στο νηπιαγωγείο.

Οι επόμενες μέρες είχαν πολλά παιχνίδια γνωριμιών αλλά και παιχνίδια σε ζευγάρια. Η μισή χρωματιστή καρδιά έπρεπε να βρει το άλλο της μισό και στη συνέχεια τα ζευγαράκια να συνεργαστούν, να ενώσουν τα δύο κομμάτια για να σχηματιστεί η καρδιά και να κάνουν, στο τέλος, μια κοινή ζωγραφιά.

Τον πρώτο αυτό μήνα δε θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε και με το όνομά μας, να το αναγνωρίσουμε ανάμεσα σε άλλα και να το συνθέσουμε.

Αλλά και με τον εαυτό μας τον οποίο προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε με υφάσματα.

Η χρονιά μόλις ξεκίνησε και έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας...

Μείνετε συντονισμένοι...

126 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page