top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού 📻 Μηνύματος και Τραγουδιού🎶 "Καν'το ν'ακουστεί!

Έγινε ενημέρωση: 1 Φεβ 2020


H Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού συνδιοργανώνουν τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού  “Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2019” με θέμα: «Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους». Ο διαγωνισμός τελεί υπό την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Αρ. Πρωτ. 220656/21-12-2018) και εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου σχολείου για υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και καλλιέργειας στάσεων και δεξιοτήτων στη δημοκρατική συνύπαρξη. Η ευαισθητοποίηση στο θέμα θα καλλιεργήσει την κριτική σκέψη, θα ενεργοποιήσει την δημιουργικότητα των παιδιών, θα αναπτύξει τον συναισθηματικό τους κόσμο και θα καλλιεργήσει τον σεβασμό, την ευγένεια, την αποδοχή και την αγάπη.

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στον διαγωνισμό με το τραγούδι "Ο Νικόλας παίρνει θάρρος". 

🎶🎙️ 

 

Με αφορμή τον συγκεκριμένο διαγωνισμό στην παρέα μας προστέθηκε ο Νικόλας🧑

ένα παιδί που ήρθε από άλλη πόλη 🏘️, ψάχνει ένα φίλο, μα τον διώχνουν όλοι...

και όχι μόνο τον Διώχνουν αλλά τον Χτυπάνε🤜, τον Σπρώχνουν, τον Κλωτσάνε, τον Βρίζουν....

ώσπου έρχεται η Κωνσταντίνα μαζί με την Μαρίνα👭 και του δίνουν ένα χάδι🤗 ...

μα αυτός τρομάζει 😳...και τότε καταλαβαίνουν πως νιώθει ο Νικόλας και....

ακούγεται αυτή η μαγική λεξούλα "Συγνώμη Νικόλα"

και μετά...Πάρε Θάρρος 💪 Νικόλα, Μίλα 🗣️ Νικόλα,

Χαμογέλα 🙂 Νικόλα και στο τέλος

Σ΄αγαπάμε 💓 Νικόλα!!

 

Η ιστορία του Νικόλα μετατράπηκε σε στίχους, τους οποίους τραγουδήσαμε με τη βοήθεια του ρυθμού και της μελωδίας του τραγουδιού "We Will Rock You".

Αφού το τραγουδήσαμε και το μάθαμε καλά, μας έλειπε η κίνηση, την οποία δώσαμε μέσα από το σώμα μας. Κουνήσαμε τα χέρια μας, τα πόδια μας και όλο μας το σώμα στο χώρο, δίνοντας τις έννοιες του "χτυπάω", "σπρώχνω", "κλωτσάω", αλλά και "αγκαλιάζω", "χαμογελάω", "αγαπάω" και σωματικά.

Στη συνέχεια με το χρώμα και τα χέρια μας ως εργαλεία, χωρίσαμε ένα χαρτόνι στη μέση και στο ένα μέρος αποτυπώσαμε τα "σπρώχνω" - "χτυπάω" και στο άλλο τα "αγκαλιάζω"- "αγαπάω". Βλέποντας το αποτέλεσμα μας γεννήθηκε ο τίτλος "Το σκοτάδι της μπουνιάς γίνεται το φως της αγάπης".

Τόσο πολύ, όμως, έχουμε αγαπήσει τον Νικόλα που δεν θα μπορούσαμε να μην του κάνουμε ένα δώρο. Έτσι, με αφορμή το παραμύθι  "Ο ραφτάκος των λέξεων" του Αντώνη Παπαθεοδούλου, ράψαμε και εμείς το δικό μας ξεχωριστό και πρωτότυπο κασκόλ δώρο για τον Νικόλα. Ένα κασκόλ ραμμένο όχι με νήματα, κλωστές και μαλλί αλλά μόνο με λέξεις προσεκτικά διαλεγμένες, όπως μας έμαθε ο ραφτάκος!

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε το τραγούδι μας και τις σχετικές εικαστικές δημιουργίες!!!

Ευχαριστούμε πολύ τον μπαμπά του  Μίμη, κ. Δημήτρη για την πολύ σημαντική συμβολή του!!!

188 Προβολές0 Σχόλια
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page