top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΝηπιαγωγείο Χωραφακίων

Φεγγαράκι μου λαμπρό...φώτιζε το δρόμο για να μας επισκεφτούν η κ. Κοντολέων και η κ. Θεοδοσούλη...


Επόμενη θεματική...το φεγγάρι και το διάστημα!

Πού βρίσκεται, πώς κινείται; Έχει δικό του φως; Πώς είναι; Γιατί αλλάζει; Πολλές από τις απορίες μας λύθηκαν με το παρακάτω βιντεάκι.

Είδαμε με την Υδρόγειο Σφαίρα αλλά και με το σώμα μας πώς κινείται η γη γύρω από τον ήλιο και τον εαυτό της και πώς κινείται το φεγγάρι γύρω από τη γη και τον εαυτό του. Το φτιάξαμε και σε πλαστελίνη...

Διαβάσαμε τον "Φεγγαροσκεπαστή". Εντύπωση μας έκαναν οι φάσεις της Σελήνης. Με αυτές ασχοληθήκαμε περισσότερο ατομικά και ομαδικά.

Διαβάσαμε το βιβλίο "Σε παρακαλώ μπαμπά φέρε μου το φεγγάρι" και δουλέψαμε ατομικά και ομαδικά...

Δεν άργησε να μας επισκεφτεί και η κ. Άννα Κοντολέων με την κ. Μαρία Θεοδοσούλη. Στην αρχή συζητήσαμε για το φεγγάρι και τα χαρακτηριστικά του. Τα καταγράψαμε στον πίνακα.

Η Δήμητρά μας έγινε ο ήλιος, η κ. Μαρία η Γη και η κ. Άννα το φεγγάρι και μας αναπαρέστησαν τις κινήσεις τους!

Ακολούθησε μια γρήγορη αφήγηση του παραμυθιού "Σε παρακαλώ μπαμπά φέρε μου το φεγγάρι". Με αφορμή αυτό, ασχοληθήκαμε με το μέγεθος και τις φορεσιές του φεγγαριού, όπου υπήρξε ένας προβληματισμός...

Το φεγγάρι έχει ένα πρόβλημα και πρέπει να το βοηθήσουμε...

Τρέχουμε λοιπόν στα μαγαζιά για να βρούμε μια φορεσιά στο σωστό μέγεθος... Τη βρήκαμε;

Για να ξαναπροσπαθήσουμε...

Μήπως τώρα;

Τώρα όμως καταλάβαμε το μυστικό σου φεγγάρι και σου βρήκαμε την σωστή φορεσιά!!

Δοκίμασέ τη και θα δεις!

Ακολούθησε το παραμύθι "Ως το φεγγάρι και ακόμα παραπέρα". Με αφορμή αυτό και πολλές ιδέες των παιδιών για τίτλους βιβλίων με τη λέξη "φεγγάρι", φτιάξαμε μια σκάλα από λέπια ψαριού και καταφέραμε να φτάσουμε στο φεγγάρι!!!

Συνεχίσαμε με μια γρήγορη αναφορά στο βιβλίο "Ο Φεγγαροσκεπαστής". Επειδή ζηλέψαμε από την σκάλα που έφτιαξαν εκεί, αποφασίσαμε να φτιάξουμε και τη δική μας! Κάθε παιδί δημιούργησε ένα ανθρωπάκι (τον εαυτό του) με σύρμα πίπας. Έτσι, όλοι μαζί (τα ανθρωπάκια που φτιάξαμε δηλ) ενώσαμε τα χέρια, ανεβήκαμε ο ένας πάνω στον άλλο και καταφέραμε να φτάσουμε στο φεγγάρι! Ωωωωωωω τι ωραίο που είναι!!!!

Τελευταίο παραμύθι γεμάτο φαντασία... "Ο Σίμος, η Στέλλα και το Φεγγάρι". Πωπωπωπω μια ζαβολιά που έκαναν!!! Όμως βρήκαν τρόπο και αντικατέστησαν το φεγγάρι με....ένα κεφάλι από τυρί!!!

Η επίσκεψή ολοκληρώθηκε με ένα κέρασμα... ένα μπισκότο oreo. Όμως δεν είναι ένα απλό μπισκότο... Αχ! Αν το ανοίξουμε στα δυο, εμφανίζεται ένα φεγγάρι...πανσέληνος...! Και αν το τρώμε λίγο λίγο... να, οι φάσεις της Σελήνης!! Ουάου!!!

Περάσαμε εκπληκτικά!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!

438 Προβολές0 Σχόλια
awarded-etwinning-school-label-2021-22.p
in-action_-eimai-presveytis.jpg
codeweek_badge_2019.png
bottom of page